ANDREAS BRANTELID

ANDREAS BRANTELID

ANDREAS BRANTELID

Når man spørger Mogens Dahl, som er COLLAGE FESTIVALs kunstneriske leder, så er den verdenskendte danske cellist, Andreas Brantelid, nærmest vokset op i Mogens Dahl Koncertsal. Brantelid har optrådt i den intime koncertsal på Islands Brygge et utal af gange, så det er derfor kun naturligt, at han også spiller en fremtrædende rolle på den første COLLAGE FESTIVAL.

Andreas Brantelid er født i København i 1987 og det vil næppe være forkert at sige, at Brantelid ikke kan huske et liv uden cello. Når hans far cellisten Ingemar Brantelid øvede, sad unge Brantelid som spæd på skødet. Så snart han kunne tale, fortalte han, at han ville spille. Så da Andreas var 4 år begyndte hans far at undervise ham. Ti år senere fik han sin solo-debut med Elgars cellokoncert sammen med Det Kongelige Kapel.

I dag er Andreas Brantelid en af de mest efterspurgte skandinaviske kunstnere, der har modtaget anmelderroser fra hele verden.

På COLLAGE FESTIVAL vil han indgå i forskellige musikalske konstellationer. Som trio med Leif Ove Andsnes og Marius Neset fredag aften. Som duo med pianisten Katrine Gislinge lørdag eftermiddag i Bent Sørensens værk ”Waldszenen” og endelig sammen med pianisten Christian Ihle Hadland, hvor de opfører værker af David Monrad Jensen, Peder Gram, Carl Nielsen og Herman D. Koppel.