Den nye koncertsal

EN NY FESTIVAL FOLDER SIG UD I EN NY KONCERTSAL

COLLAGE FESTIVAL er også fejringen af åbningen af en helt ny koncertsal i København. Den nye koncertsal bliver et nyt rum og kulturel ressource i komplekset Mogens Dahl Koncertsal på Islands Brygge i København, hvor Mogens Dahl siden 2005 har arrangeret kammermusikserier med internationale navne i intime rammer sideløbende med konferencer og events med danske og internationale virksomheder.

Med visionen om at skabe et helt nyt gårdrum mellem de eksisterende bygningselementer har VIPP, som er ejerne af bygningerne, igangsat et storstilet renoveringsprojekt. Først og fremmest af den store sal bagerst i gårdens sydvestlige hjørne.

For en koncertpianist som mig er Mogens Dahl Koncertsal et ganske særligt sted. For her kan klavermusikken udfolde sig i de rammer, som musikken oprindeligt blev skrevet til. Jeg glæder mig altid til at vende tilbage.

Leif Ove Andsnes

Den nye koncertsal

FRA STALD TIL KONCERTSAL

Hvor internationale stjerner i dag giver koncerter, stod der en gang heste opstaldet. Den gamle bygning er bygget i 1901, og var oprindelig en staldbygning med tilhørende portnerbolig for Hertz Bogtrykkeri, hvor designfirmaet VIPP i dag har sit hoveddomicil. I den nuværende koncertsal stod hestene opstaldet, mens vognene var parkeret i det, der i dag er foyer.

Efterfølgende har bygningerne gennemgået mange forandringer, og blandt andet blev der bygget et garageanlæg i forlængelse af den oprindelige bygning, der senere husede en autolakervirksomhed og værksted for Amar’kansk Auto. Det gamle garageanlæg er i dag koncertsalens Lille sal, hvor gæsterne kan nyde en kop kaffe eller et glas vin i pausen.

Den nye koncertsal

ENESTÅENDE KONCERTOPLEVELSER I GRØNNE RAMMER

Arkitektparret Frank Maali og Gemma Lalanda, der forestår transformationen af det tidligere værksted til en ny koncert- og konferencesal, har haft et ønske om at trække det udendørs indenfor, således at der billedligt talt kan refereres til et rum med en atmosfære som på et lille torv, omgivet af facader og florissante gårdrum. En indvendig patio og en spektakulær trappe til taghaven er andre indslag i en samlet komposition, hvor der veksles mellem inde og ude, nye og ældre bygningsdele, fint og groft i en slags del- og helhedsoplevelse.

Mellem den nye bygning og den gamle koncertsal er der tænkt et overdækket udendørs rum, hvor man kan opholde sig inden koncerten starter. Her er der også tanker om optrædener, som en åben foyer til koncertsalen.