CHRISTIAN IHLE HADLAND

CHRISTIAN IHLE HADLAND

CHRISTIAN IHLE HADLAND

Det er efterhånden ti år siden, at pianist Christian Ihle Hadland for alvor gjorde sig internationalt bemærket, da han i 2011 blev BBCs New Generation Artist. Over to år optrådte han med alle BBCs fem symfoniorkestre og medvirkede i flere forskellige radio- og tv-optagelser. Som kronen på værket opførte han Beethovens 2. klaverkoncert sammen med Olso-Filhamonikerne og Vasily Petrenko ved en BBC Proms koncert i Royal Albert Hall.

Inden briterne og resten af verden fik ørerne op for Christian Ihle Hadlands særlige evner som pianist, var han dog allerede veletableret på den klassiske scene i Norge. Han blev født i Stavanger i 1983, og allerede som 15-årig fik han sin orkesterdebut sammen med Kringkastingorkestret. Derefter fulgte koncerter med samtlige norske symfoniorkstre og en ganske særlig koncert, da han i 2005 akkompagnerede sopranen René Fleming i forbindelse med overrækkelsen af Nobels Fredspris i 2006.

Udover stor international rejse- og koncertvirksomhed, har Christian Ihle Hadland også markeret sig som kunstnerisk leder af Kammermusikfestival i hans hjemby Stavanger sammen med klarinettisten Martin Fröst. Siden 2019 har han ledet festivalen sammen med cellisten Andreas Brantelid, som han har arbejdet sammen med på en lang række forskellige projekter.

På COLLAGE FESTIVAL vil man også kunne opleve de to spille sammen.

Foto: Nikolaj Lund