COPENHAGEN CHAMBER ORCHESTRA

ERIK HEIDE

COPENHAGEN CHAMBER ORCHESTRA

Når COLLAGE FESTIVAL åbner fredag den 1. oktober 2021 er det med et til lejligheden særligt sammensat festivalorkester, som bliver dirigeret af Christian Eggen. Koncertmester Erik Heide har håndplukket musikere fra hele norden til orkesteret.

Heide er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Milan Vitek og Tim Frederiksen med debut i 1998. Han er koncertmester i Danmarks Underholdningsorkester og er ligeledes gæstekoncertmester i Gulbenkian Orchestra i Lissabon samt i Hamburg Staatsoper. Erik Heide er en af landets mest prisvindende kammermusikere bl.a. i Trio Ondine, med hvem han har været Årets DR-Kunstnere i 2001-2002 samt New Generation Artists hos BBC i 2004-2006. Sideløbende med en omfattende solistkarriere underviser Erik Heide i kammermusik på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Erik Heide medvirker desuden i Bach kantaten som er på programmet søndag formiddag. Også her har han stået for at samle det lille ensemble som skal akkompagnere 4 sangere fra Mogens Dahl Kammerkor.