KATRINE GISLINGE

KATRINE GISLINGE

KATRINE GISLINGE

Gennem tre årtier har Katrine Gislinge markeret sig som en af Skandinaviens mest markante pianister. På COLLAGE FESTIVAL kommer lørdag eftermiddag til at stå i Katrine Gislinge og Bent Sørensens tegn, hvor hun bl.a. vil uropføre Sørensens nye soloværk ”Traces of a Piano Concerto”.

Bent Sørensen er COLLAGE FESTIVALs festivalkomponist og artist-in-residence. Netop ”Traces of a Piano Concerto” har en ganske særlig historie. Under lockdown tog hendes mand Bent Sørensen hver morgen ind i sin lille arbejdslejlighed i Indre By i København for at komponere, mens Katrine Gislinge blev hjemme i lejligheden for at øve. Når Sørensen kom hjem om aftenen, gav Gislinge flere aftener om ugen en solokoncert for ægtemanden. Isoleret for resten af verden og uden adgang til et stort koncert- og kulturliv, blev disse næsten daglige coronakoncerter en stor inspiration for Bent Sørensen. ”Traces of Piano Concerto” er inspireret af al den klavermusik, som Gislinge spillede for ham, mens verden var lukket ned.

På COLLAGE FESTIVAL vil Katrine Gislinge også spille klaverduetter med Christian Ihle Hadland i værker af Sørensen, Ravel og Mozart og duet med Andreas Brantelid i Sørensens ”Waldszenen”.