KIND OF OPERA

KIND OF OPERA

KIND OF OPERA

Kind Of Opera er et projektbaseret operakompagni, som til daglig ledes af operainstruktør Selma Mongelard og producent Trine Heide. Med udgangspunkt i operaklassikerne arbejder det lille kompagni med et ønske om at bearbejde materialet, så det stiller sig til rådighed for en ny generations verdens- og kunstsyn. Forestillingerne ender måske derfor i helt andre former og farver, end originalværkerne dikterer, selvom kernen forbliver den samme.

Derudover producerer Kind Of Opera også nye operaer skrevet af udlandets mest inspirerende operakomponister, samt skaber performative koncerter, som er en hybrid mellem koncert, klassisk musik og scenekunst.

Selma Mongelard og Trine Heide har skabt den performative koncert med cellisten Amalie Stalheim, som kan opleves på COLLAGE FESTIVAL søndag eftermiddag. I denne koncert skal vi møde cellisten Amalie Stalheim. Vi skal høre hendes egen stemme og de tanker, der rumsterer, når bue og strenge ikke kræver al hendes koncentration. Hvor kommer hun fra, hvor vil hun hen og hvad er der på spil, når hun som en af Nordens mest lovende unge cellister skal indtage den store verdensscene? Hvordan rummer man både rusen inden koncerterne – og stilheden, når musikken klinger af og publikum er gået hjem? I et visuelt og lydligt univers møder vi mennesket bag celloen og hører Stalheims personlige yndlingsværker for solocello.

Foto: Anne Mortensen