LEIF OVE ANDSNES, PIANO

LEIF OVE ANDSNES

LEIF OVE ANDSNES, PIANO

COLLAGE FESTIVAL har et format, som står den norske stjernepianist Leif Ove Andsnes’ hjerte nær. Som pianist med en stor international karriere flyver man fra koncertsal til koncertsal. Ofte uden tid til for alvor at fordybe sig i dialog med de mange andre kunstnere, man møder på sin vej. Derfor ser den 51-årige pianist frem til en weekend i København, hvor han kan spille sammen med en lang række musikere i vidt forskellige konstellationer.

Leif Ove Andsnes kan især godt lide den særlige kemi, som opstår mellem kunstnere, når de arbejder sammen på kryds og tværs over flere dage. Det bliver mere personligt, og man får et stærkere forhold til det kunstneriske projekt, man er en del af, når man har tid til at lytte til hinanden.

For Andsnes bliver koncerten søndag aften særligt følelsesladet. Her står han for sidste gang sammen på scenen med de unge formidable talenter, som han har fulgt i tykt og tyndt igennem seks år via talentmentor-programmet Crescendo, som blev skabt på initiativ fra Festspillene i Bergen i samarbeid med Oslo-Filharmonien og Barratt Due musikkinstitutt.

Ved den afsluttende koncert på COLLAGE FESTIVAL fremføres værker af bl. a. Janácek, Lutosławski og Dvořák. I ensemblet sidder Johan Dalene (Vln), Ludwig Gudim (Vln) og Sonoko Miriam Welde (Vln), Amalie Stalheim (Vlc), Eivind Ringstad (Vla) og August Schieldrop (Tba).