MARIUS NESET

MARIUS NESET

MARIUS NESET

Når COLLAGE FESTIVAL på åbningsaftenen inviterer til Late Night Concert, vil man bl.a. kunne opleve en ganske enestående trio bestående af tenor- og sopransaxofonisten Marius Neset, cellisten Andreas Brantelid og pianisten Leif Ove Andnes med ”Prague’s Ballet”, som Neset har komponeret.

Inden Marius Neset kastede sig over saxofonen, begyndte han som femårig at spille trommer. Han mener selv, at den tidligere erfaring med trommer har givet ham en særlig rytmisk base, som er så vigtig for ham som både musiker og komponist.

I 2003 forlod Marius fødebyen Bergen for at slå sig ned i København, hvor han studerede på Det Rytmiske Musikkonservatorium. Her var den engelske pianist og bandleder Django Bates professor, og han kom i årene fremover til at spille en stor rolle som mentor for Neset.

Siden sin pladedebut i 2008 har Marius Neset gjort sig bemærket på den internationale jazzscene i et utal af forskellige sammenhænge og i forskellige konstellationer. Især er han i de senere år begyndt at komponere til stadig større ensembler.
Selv om der i dagligdagen er langt fra Danmarks små bakker til Norges høje fjelde, så henter Neset stadigvæk en stor del af sin musikalske inspiration i Norge. For som han siger, så elsker han at vandre i fjeldet og nyde stilheden, som også er en form for musik.